vineri, 15 iunie 2012

Sarmale in foi de vita


Pentru ca e sezonul lor m-am decis sa va ofer reteta pentru sarmale in foi de vita. Nu eram prea multumita de calitatea pozelor si de faptul ca trisez si nu-s facute de mine ci de mama soacra, insa cred ca e mai important sa va ofer reteta, ca sa va puteti inspira. 

Sunt de 2 ori mai bune decat cele cu varza, dupa parerea mea. Noi le-am servit musai cu mamaliguta calda si smantana cremoasa :)

Am folosit:
  • frunze de vita de vie cat mai proaspete si verzi, 1 kg carne de porc tocata, 1 cana de orez, 3 cepe, 1-2 oua, 7 linguri pasta de tomate, boia, piper, cimbru, maghiran, marar verde, sare.
Frunzele de vita de vie se spala bine si se oparesc in apa fierbinte timp de cateva minute.

Intr-un vas uns cu ulei se pune un strat de frunze.

Cu celelalte frunze vom prepara sarmalute.

Carnea o amestecam cu orezul bine spalat, ceapa tocata marunt, condimentele, 3-4 linguri pasta de tomate si 2 oua.

Pregatim sarmalele ca si pe cele cu varza, punem amestecul de carne la o margine a foii de vita si apoi rulam. Inchidem bine capetele sa nu iasa umplutura si punem sarmalele in vas peste celelalte frunze.

Adaugam peste ele 2-3 linguri pasta de tomate si apa cat sa le acopere putin.

Punem la fiert la foc potrivit.

Noi le-am servit fierbinti cu mare pofta alaturi de mamaliguta si smantana!

Sunt excelente! Merita incercate!

8 comentarii:

  1. nu am mancat niciodata in frunza de vie. Trebuie sa incerc...Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu prima data am mancat acum vreo 2 ani, tot la soacra mea! Sunt foarte bune!
    As face si eu mai des, dar in oras n-am de unde sa iau frunze...poate doar sa le congelez:))
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie imi plac mai mult astea decat cele cu frunza de varza!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi am avut si cu varza si cu vita facute, dar de cele cu varza nu s-a mai atins nimeni...toti ceream cu vita:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu vrei tu sa-ti dau ceva de pe la mine din bucatarie,si tu sa-mi dai cateva sarmale?Fug cat pot de invelit sarmale.Nu-mi place deloc.Umplutura insa o fac cu mare placere.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti dau cu mare drag cate sarmale doresti! Mie imi place sa fac sarmale, doar ca fac destul de rar fiindca de obicei se ocupa mama sau soacra de ele :)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Danutza, those grape leaves are delicious. :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!