miercuri, 19 octombrie 2011

Macrou în crustă de mălai




By http://retetegg.blogspot.com/

Usor, usor reusesc sa mai fotografiez cate un preparat si cel mai important, reusesc sa si postez reteta:)

Azi va propun peste, mai exact macrou, in crusta de malai, rumenit bine si cu garnitura de legume si orez.

Reteta e foarte simpla si se aplica si la alt tip de peste (de ex. cod, crap, etc).

Am folosit:
  • macrou, sare, malai, ulei pt prajit.
Eu am avut macrou congelat, asa ca l-am lasat sa se decongeleze, l-am curatat de intestine, i-am taiat capul, codita si inotatoarele:)), l-am spalat foarte bine si l-am taiat bucati.

Am sarat bucatile de macrou, le-am lasat pe un tocator la scurs 10-15 minute, apoi am dat bucatile de peste prin mult malai pe toate partile si le-am pus la prajit in ulei incins.

Am scos pestele pe un servet, apoi l-am servit alaturi de legume sotate si orez.

Pofta buna!

14 comentarii:

  1. un deliciu.niste mujdei de usturoi ii tre.yummy!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah, si mie mi-e pofta de-un usturoi, dar sunt la regim si n-am voie:( Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este pestele meu preferat.Am o pofta de zile mari.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt innebunita dupa peste, dar destul de rar il trec prin malai.. da-mi place oricum!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia, la mine nu e chiar cel preferat, dar imi place gustul si il pregatesc din cand in cand:) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anto, la mine era treaba de gasit solutii rapide de gatit, caci nu sunt prea apta zilele astea sa bucataresc, asa ca faza cu malaiul mi-a fost la indemana:). Mama pe vremuri il prajea pur si simplu ... era foarte bun si asa:).

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar o crusta pe cinste,dar eu evit malaiul pentru ca mi se pare ca sare in toate directiile:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Teo, sare din tigaie? :) Eu n-am patit-o pana acum asa ca nu stiu ce sa zic...poate e de vina si pestele cand nu e scurs bine de apa?! Zic, dar nu am idee:)

    RăspundețiȘtergere
  9. si mie imi place tot in crusta de malai, dar acum nu prea pot minca, din motive de barbat alintat, care nu vrea sa manince... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cunoastem partea cu barbat alintat:)) Dar al meu papa peste cu pofta oricum l-as face..insa de orez, pilaf etc nu se atinge:)) Deh...fiecare cu moftul lui:)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. bine ai revenit ! nu ma inebunesc dupa peste in malai,de obicei il mananc la mare atunci proaspat si prajit.Da'de bun nu ma indoiesc ca a fost bun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pansy, la mine cu pestele nu-i problema de malai sau orice alta modalitate de preparare, la mine e problema sa nu aiba oase...ca daca se intampla sa nimeresc un peste din acela plin de oase nu-l mai pap...nu stiu de ce...am eu o repulsie sa stau sa aleg oase de peste:))
    Daca e cu oase putine, atunci gasesc eu diverse modalitati sa-l gatesc, cum am facut si acum:) Garantez ca e buuun! Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!