vineri, 22 ianuarie 2010

Conopida


Denumirea latină Brassica oleracea.
Plantă anuală din familia verzei. Partea comestibilă o reprezintăt mugurii tineri de flori, de culoare albă. Este cultivată în regiunile de climă temperată.

Conopida provine din Cipru, la început a fost numită „varză de Cipru” Este cunoscută de 2500 ani. Era cultivată deja în Egiptul şi Persia antică. Ulterior planta a început să fie cultivată şi în Italia, pentru ca în secolul al XVI-lea să se popularizeze în întreaga Europă.

În bucătăriile contemporane este utilizată în special la ciorbe şi supe sau în felurile de mâncare cu legume. Se serveşte fiartă în întregime sau crudă în salate.

100 grame

Calorii

25
Proteine 2.4
Lipide 0.1
Carbohidrati 5.3
Fibre 2.5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!