Cartofii noi sunt preferatii mei. Cel mai mult imi plac prajiti si cu multa branza rasa deasupra, dar imi plac si la cuptor alaturi de alte legume sau de carnita :)
Am incercat insa o reteta noua, dintr-o revista. Si mi-a placut foarte mult. Mai ales ca eu i-am adus o mica imbunatatire, putin bacon. Cartofii noi si ciupercile merg foarte bine impreuna, iar cu bacon si marar sunt ideali. O cina sau un pranz pe cinste!
Portii: 2
Timp de preparare: 30-35 min
Timp de preparare: 30-35 min
Dificultate: usor
Am folosit:
- 500 g cartofi noi, 4-6 ciuperci, 100 g bacon, 1 leg marar, sare, piper, boia dulce, oregano, chilli, 2 linguri ulei de masline.
Cartofii se spala bine si daca mai este nevoie se curata de coaja fina. Se pun intr-o oala cu apa si se fierb aprox 20 de minute.
Se scot in apa rece, iar cei de dimensiuni mai mari se taie. Se pun la scurs cateva minute.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se lasa sa se incinda. Se pune in el baconul taiat bucatele.
Se lasa 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile taiate, cartofii si se condimenteaza dupa gust.
Se lasa 10 -15 minute, la foc mediu, iar la final se pune mararul tocat fin.
Servim cu rosii proaspete sau cu salata.
Pofta buna!
o reteta foarte potrivita pentru o zi de luni
RăspundețiȘtergerevoici un petit plat qui me plait beaucoup, simple et super délicieux, bravo
RăspundețiȘtergerebiz
Stefy, la fix merge :) E buna si in zilele de post, daca nu-i punem bacon ;)
RăspundețiȘtergereTe pup :*
Merci beaucoup Beth. Bisous :*
RăspundețiȘtergereO mancarica rapida si delicioasa!!
RăspundețiȘtergereMerci Simo! :*
RăspundețiȘtergereE la fix in zilele aglomerate cand suntem "pe fuga" in bucatarie :P