Din a doua zi de Craciun a venit cu adevarat iarna. Ger, zapada, frig tare, asa ca am trecut de la whiskey si pina colada, la traditionala tuica fiarta :)
Nu e vreo reteta speciala, cred ca toti stiu sa puna tuica la fiert, doar ca eu ii mai pun si vreo 2 condimente si o indulcesc putin.
Este important sa avem o tuica buna, naturala. Noi avem tuica de prune, de la tara.
Am folosit:
- 100 ml tuica, 3-4 boabe de piper, 1/2 lingurita anason (bobite), 3 linguri de zahar.
Am pus tuica intr-un ibric.
Am pus in ea zahar, boabe de piper si de anason.
Am pus pe aragaz la foc mic si am amestecat de 2-3 ori pana ce a inceput sa fiarba.
Eu nu o las sa clocoteasca, ci doar pana ies aburi fierbinti din ea.
Am pus 3 linguri de zahar fiindca imi place dulce, dar in functie de preferinte puneti 1-2 linguri la 100 ml.
A fost perfecta langa carnatii prajiti cu mamaliga :)
Noroc!
Vezi ca-ti bat la usa pentru o tuica fiarta. :)
RăspundețiȘtergereEu numai fiarta beau, altfel nici nu o gust.
Te astept cu drag! :*
RăspundețiȘtergereSi eu tot fiarta beau sau o pun la visinata :)