joi, 13 noiembrie 2014

Chiftele de vita si pui cu sos


Imi plac foarte mult chiftelele, de orice fel. Si cele din carne si cele din legume. Imi plac combinatiile gen pui-peste, pui-porc, etc, iar azi am facut unele delicioase: vita si pui!

Este pentru prima data cand incerc aceasta combinatie si pentru prima data cand fac chiftele din carne de vita :) Sunt mult mai usoare decat cele din carne de porc, iar in combinatie cu legume devin si mai bune.

Le-am servit cu sos de rosii, insa merg bine si simple, chiar si reci a doua zi in sandvis ;)

Am folosit:
  • 300 g pulpa de vitel, 300 g piept de pui, 1 cartof, 1 morcov, 3-4 catei de usturoi, 1 legatura marar, 2 linguri faina, 2 oua, sare, piper, boia dulce, oregano, maghiran, ghimbir.
  • Sos: 500 ml suc de rosii, 5 linguri ketchup picant de casa, 2 linguri rosii cuburi in bulion, busuioc, sare.

Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs.

Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna.

Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si cartoful bine scurse, apoi ouale, faina si condimentele.

Am amestecat bine compozitia (cu mana, ca sa fiu sigura ca se leaga bine).

Mi-am umezit mainile cu apa si am format chiftelele. Le-am prajit in ulei, pe ambele parti, pana s-au rumenit.

Intr-o cratita am pus ingredientele pentru sos si am lasat sa fiarba 5-7 minute la foc mic.

Am servit chiftelele alaturi de sosul de rosii. Se pot pune direct in sos, insa dupa ce am oprit focul.


Pofta buna!

6 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!