miercuri, 1 octombrie 2014

Coaste afumate la cuptor (cu sos)


Cum tot a venit vremea rece am inceput sa gatesc din ce in ce mai des la cuptor. Fie o prajiturica rapida, o paine pufoasa sau mancaruri mai complexe, printre care multe fripturi.

M-am gandit insa si la o varianta mai rapida de friptura: coaste afumate cu ceva sos gustos :)

E prima data cand incerc asa ca n-am fost singura daca o sa fie pe placul nostru, desi folosesc des coaste sau scarita de porc in mancaruri. Rezultatul a fost gustos, ba chiar foarte gustos :)

Ne-am lins pe degete la propriu, fiindca n-ai cum sa le mananci mai bine decat cu mana :)) Si da, ingrasa si nu-s prea sanatoase, dar o data la cateva luni nu e prea grav :D

Am folosit:
  • 1 kg coaste/scarita de porc (afumate), 100 g ciuperci (eu am avut din conserva), 3-4 catei de usturoi, marar, boia dulce, piper, 200 ml sos de rosii, sare (doar daca nu sunt coastele suficient de sarate), 50 ml vin alb, 2 foi de dafin.
Coastele le-am portionat si le-am asezat in tava. 

Am pus peste si intre ele usturoi tocat, felii de ciuperci, condimente, foi de dafin si sosul de rosii amestecat cu vinul si apa.

Am bagat tava la cuptor aprox 40 de minute, timp in care sosul a scazut si a devenit gros.

Am pus mararul si am mai lasat 5-6 minute.

Le-am servit cu piure de cartofi, insa merg bine si alaturi de cartofi natur sau taranesti.

Pofta buna!

6 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!