marți, 6 mai 2014

Chiftele de peste


Uneori imi doresc sa mai incerc si altceva, in afara de chiftelele clasice din carne de pui sau porc. Asa ca niste chiftele de peste sunt ideale ca inlocuitor :)

Eu nu sunt mare consumatoare de peste, dar in chiftelute, cu toate verdeturile si condimentele nu ii mai simt mirosul si imi place mai mult.

Am folosit:
  • 2 file-uri merluciu, 1 file pangasius, 1 morcov, 1 cartof, patrunjel verde, 2 oua, 2 linguri de faina + faina pentru pudrat chiftelele, piper macinat, sare, oregano, boia dulce, 1 varf cutit curry, 1-2 catei de usturoi, ulei pt prajit.
Pestele l-am luat congelat, asa ca l-am lasat sa se decongeleze usor, sa se scurga si apoi l-am tocat fin in robot.

La fel am tocat si morcovul. Cartoful si usturoiul le-am dat pe razatoarea fina.

Am tocat si patrunjelul.

Am amestecat toate ingredientele impreuna cu pestele intr-un bol. 

Pe o farfurie am pus faina.

Am modelat chiftelele si le-am pudrat cu faina pe ambele parti.

Le-am prajit in ulei, pana s-au rumenit si le-am scos apoi pe un servet de hartie.

Am servit chiftelele cu piure de cartofi si morcovi.

Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Imi plac tare mult chiftelutele de peste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu recunosc ca imi plac mai mult alea de porc :) Dar imi plac si cele de peste, sunt mai usoare si mai sanatoase :)

    Pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am facut pana acum chiftelute de peste, dar tot trebuie sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am mai facut in combinatie cu pui :) Trebuie sa le incerci, sigur iti vor placea. Pup :*

    RăspundețiȘtergere
  5. De cand am in plan sa fac si eu chiftele de peste, dar n-am ajuns! Foarte bine arata si-s foarte bune! Pupici :-*

    RăspundețiȘtergere
  6. Am mancat( si mi-au placut) facute de altii, nu am avut rabdare sa le incerc

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu faceam candva o salata de peste si dura asa de mult sa-l dezosez incat ma obosea :P Acum merge mai rapid treaba cu pestele file, fara oase :)

    Pup :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Se poate pune si marar in compozitie si ies foarte bune sau se poate inlocui carnea de peste cu scoici ...si iese foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu chiftele de scoici n-am mancat, de fapt nici scoici, asa ca nu ma pot pronunta :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!