Shaorma cu pui si avocado



Cand ti-e pofta de o shaorma, dar vrei in acelasi timp sa mananci ceva mai sanatos, poti incerca o shaorma cu pui si avocado. Este absolut delicioasa si chiar nu credeam ca o sa-mi placa o shaorma fara cartofi prajiti sau maioneza, dar m-a surprins cat de buna este aceasta.

In locul sosului de maioneza am pregatit un sos de iaurt cu usturoi, lamaie si marar, iar cartofii prajiti i-am inlocuit cu felii cremoase de avocado. In rest, este o shaorma cu lipie, pui, castraveti, varza, rosii, ceapa, ketchup.

Portii: 2
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 300 g piept pui, 1 avocado, 1-2 castraveti in otet, 1/2 varza, 2 lipii, 3-4 rosii cherry, 2 fire ceapa verde, 200 g iaurt, 2 catei de usturoi, cateva fire marar, 1/2 lamaie, sare, piper, 2 linguri ulei de masline, ketchup;
Pieptul de pui se taie in bucati mici, se condimenteaza si se gateste pe grill pana devine auriu.

Se taie avocado in felii subtiri, la fel castravetii si rosiile.

Varza se toaca si se amesteca intr-un bol cu zeama de lamaie, sare, piper si ulei de masline.

Se amesteca iaurtul cu usturoi maruntit, marar, sare si putina zeama de lamaie.

Pe lipie se pun pe rand sosul de iaurt, varza, puiul si restul ingredientelor. Se adauga la final si ketchup dupa gust si se ruleaza lipia cu ajutorul unei pungi sau a unei folii.

Se serveste calda.

0 Response to "Shaorma cu pui si avocado"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.