Musaca de peste cu praz


Uneori nu doar eu vin cu idei in bucatarie, ci si sotul meu. Aceasta reteta de musaca cu peste si praz a fost ideea lui, dupa ce a vazut o emisiune la tv. El mi-a spus ingredientele si modul de preparare, iar eu am executat. Cica munca in echipa, bine, hai, fie! :))))

Mie imi place musacaua (in general cu porc sau vita) asa ca ideea de musaca mi-a placut din prima. Am fost cam sceptica la partea cu pestele, fiindca nu eram sigura de combinatia: cartofi-peste-praz. Desi eu am pregatit reteta, am fost extrem de surprinsa de rezultat: o musaca excelenta! Nu m-am asteptat sa imi placa atat de mult o reteta cu peste, mai ales una noua.

Portii: 4
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: medie

Am folosit:
  • 800 g file de novac, 1 kg cartofi, 1 fir de praz, 150-200 g mazare, 250 g branza, 3-4 oua, 50 g unt, sare, piper alb, rozmarin.
Pentru ca treaba sa mearga cat mai repede alegeti un file de peste mai mare, cu oase cat mai putine. Eu am ales novac, dar la fel de bun este si codul, somonul, merluciul sau salaul.

Am curatat bine pestele de eventualele oscioase si l-am spalat. L-am sters bine de apa si l-am taiat cuburi. Se poate toca marunt, dar eu am vrut bucatatele mai mari in musaca.

Prazul se taie rondele, la fel si cartofii. 
 
Peste ouale batute se adauga branza maruntita si un praf de sare.

Intr-o tigaie incinsa se pune untul, peste care se adauga prazul si mazarea.

Se soteaza cateva minute, apoi se adauga pestele si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. se lasa 4-5 minute, apoi se opreste focul si se acopera cu un capac.

Intr-o tava unsa cu unt se aseaza un strat de cartofi, apoi se adauga jumatate din compozitia de oua si branza.

Se pune amestecul de peste, praz si mazare din tigaie, inca un strat de cartofi si la final amestecul de ou cu branza.

Se aseaza tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Se lasa aprox 40 de minute. Puteti verifica usor cu o furculita daca s-au inmuiat cartofii si musacaua este gata.

Scoateti musacaua din cuptor si lasati-o 10-15 minute sa se raceasca, apoi portionati si serviti.

* Eu am folosit telemea de vaca, dar cred ca merge mai bine un tip de branza care se topeste usor: mozzarella, cascaval, gouda.

Pofta buna!

2 Response to "Musaca de peste cu praz"

  1. Stefy says:

    interesanta combinatie...imi place!

    Danutza says:

    Multumesc Stefy!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.