Rosii umplute cu pui si cruditati


V-am promis retete usoare de vara, asa ca incep cu una foarte gustoasa: rosii umplute cu pui si cruditati.

Salata de cruditati cu pui este favorita mea si mi se pare cea mai buna alegere pentru o zi calduroasa, cand n-am chef sa gatesc sau sa mananc ceva sofisticat. Dar pentru ca prezentarea parea prea banala, am ales sa umplu cateva rosii cu salata aceasta si aspectul s-a schimbat instant :P

Cantitatile mele sunt pentru 2 portii a cate 2 rosii de persoana, insa va recomand sa faceti mai multe, fiindca se papa fooarte repede :)

Am folosit (2 portii):
  • 4 rosii (medii), 250 g piept de pui, 1 morcov, 1 telina mica, 1 mar, marar, cateva linguri de maioneza de casa (merge si cumparata daca va grabiti), sare, piper, sucul de la 1/2 lamaie.
Rosiile se spala, se curata de cotor si se scobesc cu o lingura. Se lasa la scurs.

Pieptul de pui se fierbe in apa cu putina sare, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt.

Morcovul, telina si marul se toaca fin cu robotul (sau se dau pe razatoarea fina). Se pune sucul de la 1/2 de lamaie peste ele sa nu se innegreasca.

Maioneza se face clasic, dintr-un galbenus fiert, unul crud, ulei si mustar. Cel putin, eu asa o fac :)

Se amesteca intr-un bol carnea de pui, cruditatile si maioneza, se adauga dupa gust sare, piper si marar tocat.

Se umplu rosiile cu ajutorul unei linguri si se decoreaza cu fire de marar.


Pofta buna si gatiti cu spor!

27...de primaveri

By http://retetegg.blogspot.ro/

An de an astept cu mare nerabdare ziua mea de nastere, exact ca si atunci cand eram copil.

Mi se pare cea mai frumoasa perioada din an, pentru ca afara e cald, sunt multe flori, iar motivul principal: primesc multe cadouri :)). E o mare bucurie, la orice varsta, sa te intalnesti cu familia si prietenii, sa mananci tort, sa bei sampanie si sa te bucuri de cadourile primite in dar :)

Anul acesta ziua mea a sosit foarte repede, probabil datorita nuntii care a fost cu o saptamana inainte, iar toata atentia mea a fost centrata acolo. Insa, era imposibil sa nu fac un tort, sa nu imi invit familia sa-l deguste si sa las ziua mea sa treaca neobservata.

Si uite asa am ajuns la 27 de primaveri, una mai frumoasa si mai deosebita decat alta. Anul acesta cred ca cea mai frumoasa dintre toate :)

V-am adus tort, racoritor si gustos, cu fructe de sezon. L-am facut foarte rapid cu noul meu robot de bucatarie, primit in dar de la sotul meu.

Este un tort fara coacere, perfect pt vara! Vin si cu reteta, cat mai repede :P

Bridezilla or...not - My wedding day


Am lipsit mult de pe blog in ultima luna si sunt convinsa ca mi-ati dus dorul :P Si mie mi-a fost dor de voi si m-am gandit mereu la voi, sa nu cumva sa credeti ca aveam de gand sa ma opresc la 1000 de postari :)

Inca mai am retete ce trebuie postate, dar nu am mai gasit suficient timp sa ma ocup de acest lucru. Insa, se anunta o vara pliina de bunatati si de retete noi, mai ales ca luni e ziua mea si-am auzit eu ca se lasa cu tort si prajituri :P

Pentru prima data in ultimii 4-5 ani am luat o pauza mai lunguta de gatit. Am avut un motiv serios totusi, nunta mea - de fapt, a noastra :)

Sa nu credeti insa ca daca n-am gatit, am rezistat sa stau departe de bucatarie, caci in dimineata nuntii, cu bigudiuri in cap si plina de emotii, am stat in bucatarie si am pregatit singura platourile cu aperitive pentru musafiri :)

Ziua de 17 mai, pe care o asteptam nerabdatoare inca de pe 30 august cand am fixat data nuntii, a fost o zi minunata. A fost mai mult decat pot descrie in cuvinte, au fost emotii mai mari ca niciodata, au fost clipe fericite alaturi de cei dragi, a fost distractie si veselie.

A trecut foarte repede si m-am trezit a doua zi ca eu mai vreau sa fiu mireasa, macar inca o zi :D

Stiu ca e imposibil sa nu te comporti ca o scorpie (Bridezilla) in ziua nuntii, insa fiindca esti mireasa ti se iarta orice :)) Eu nu am fost bitchy in acea zi, insa am fost in zilele precedente. Nu chiar rau, insa destul de afurisita, fiindca am avut ca lucrurile sa decurga perfect.

Mi-am facut liste si listute, insa in ziua cea mare nici nu am mai avut timp sa ma uit peste ele. Totul a decurs conform planului.

Pentru ca timpul este foarte scurt si sunt atat de multe lucruri de facut intr-o singura zi, totul trece repede si nu ai timp sa analizezi fiecare moment.

Am avut emotii fiindca se tot anunta ploaie, iar la 6 dimineata cand m-am trezit inca mai picura. Mi-am pus insa optimista bigudiurile in par, am pregatit masa pentru oaspeti si pana sa ajung la cafeluta de dimi a iesit soarele.

Toata ziua a fost intre soare, nor si ploi scurte, insa am avut parte de vreme buna fix in momentele cheie si la sedintele foto. Dupa ora 4 a aparut soarele stralucitor si de atunci n-a mai plouat deloc :)

Am incercat sa respectam fiecare traditie de nunta, fiindca am vrut sa fie o nunta intre traditional si modern. 

Cele mai mari emotii le-am avut dimineata, cand am spus "Da!". Desi nu a durat mai mult de 10 minute, am simtit emotii cat pentru 10 ani :)) 

Apoi, usor usor, dupa vreo 2 guri de sampanie, dupa fotografii alaturi de rude si prieteni, dupa felicitari si urari de bine, mi-a revenit culoarea in obraji :)) Am realizat ca sunt deja o doamna, asa ca pasul cel mare a fost facut!

Restul evenimentelor s-au derulat repede: sedinta foto, am sosit acasa pentru scurt timp (in care chiar am vrut sa mananc, dar am uitat :P ), apoi am fugit la coafor si machiaj. Acolo a trecut cel mai greu timpul si m-am plictisit teribil :)), in timp ce acasa ginerica se distra cu baietii si rudele :P

Emotiile au aparut din nou, cand sotul meu (deja) a venit sa ma ia de acasa spre biserica. 

Nu am crezut vreodata ca voi plange, fiindca locuiesc de 5 ani cu sotul meu si cu mama de o viata, am crezut ca nu o sa ma emotioneze prea mult cantecul miresei, insa am facut eforturi mari sa nu-mi stric machiajul :)

A urmat cununia religioasa, apoi alta sedinta foto si am pornit spre restaurant. Cam toata ziua am asteptat momentul, nu doar pentru ca mi-era foame (fiindca am mancat doar piscotul inmuiat in vin de la biserica :))))) ), ci si pentru ca abia asteptam sa ne relaxam si sa ne distram.

Am dansat aproape toata seara si toata noaptea, am mancat, am baut un cocktail bine meritat, am fost si furata, apoi recuperata :)). A fost o mare veselie, ne-au fost alaturi numai oameni dragi si minunati.

Tortul a fost foarte frumos si foarte gustos (musai sa incerc si eu reteta ;) ). De fapt tot meniul a fost foarte bun!

Pe la 4 dimineata am plecat spre casa, ne-am odihnit cateva ore si apoi am incins o noua distractie si-un gratar la nasi. Nu am fost obosita deloc, nu m-au durut picioarele desi am avut tocuri de 12 cm toata ziua.

Stiu ca e usor sa dau sfaturi acum viitoarelor mirese, insa e foarte important sa nu va stresati inutil. Sa fiti emotionate e normal si firesc, insa dupa ce trec emotiile incercati sa va bucurati de ziua aceasta speciala. Dansati, radeti, mancati, beti, bucurati-va de orice moment, fiindca trece atat de repede.

Raman amintirile, noi abia asteptam dvd-urile cu filmari si poze sa retraim momentul.

Cel mai important este sa va organizati singuri nunta, asa cum va doriti voi. Noi asa am facut si totul a fost fix pe placul nostru. Parintii nostri au sosit la nunta impreuna cu ceilalti musafiri.

Nasii ne-au fost alaturi si au avut grija de micile detalii. Am avut cel mai frumos buchet, exact asa cum l-am dorit. 

Ca locatie pentru eveniment am ales Capitol, un restaurant superb, cu o sala mare, frumoasa, decorata pe gustul nostru. Mancarea si personalul de exceptie. Ei s-au ocupat de tot, de la sampania de la intrare si pana la tort.

Rochita de mireasa am cumparat-o de pe net, de pe site-ul Light in the box. A fost fix pe placul meu, comoda si moderna.

Invitatiile au fost comandate tot de pe net, de la Pravalia cu invitatii.

Impresii acum, la cateva zile dupa nunta, mai vreau:)) Mai vreau sa fiu mireasa, mi-a placut foarte mult.

Ne-am inceput casnicia cu o vacanta de cateva zile la munte. Suntem mai fericiti ca oricand, ne iubim si asa cum ne-am promis, vom ramane impreuna toata viata!


Nu intrebati inca de copii, mai asteptam putinel. Ne dorim mult, insa nu chiar acum :)

Gata si cu leneveala, de ieri deja am intrat in bucatarie si am planuri marete pentru viitor :D

Va imbratisez cu drag!!

Postarea numarul 1000



Astazi am ajuns la postarea numarul 1000. 

Nu a fost un drum usor pana aici, fiindca majoritatea postarilor de pe blog au in spate cel putin cateva ore bune de munca in bucatarie. E drept ca au trecut 4 ani si 4 luni de cand am inceput blogul, respectiv sa postez, insa nu a fost un drum usor.

Chiar daca cele 1000 de postari nu reprezinta exclusiv retete, cam 80 % din ele sunt retete culinare, iar vreo 20 % sfaturi, selectii, curiozitati, etc.

Foarte multe dintre postarile de pe blog vin si cu cate o poveste, doar ca ele apar sub forma unei retete si in poze produsul final. Nu e intotdeauna usor, insa cand ai incredere in tine si iti urmezi pasiunea, nu e nici greu :)

Pentru postarea numarul 1000 am ales un desert, ca asa-i la aniversari :P

Este de fapt o rulada pe care am facut-o cu dubla ocazie, si pentru postarea 1000, dar si pentru ca era 1 mai si am fost in vizita la prietenii nostri.

Stiu ca poate era mai potrivit un tort, insa rulada mi s-a parut o solutie mai rapida. In plus, pe 26 este ziua mea si am sa pastrez o postare cu tort pentru atunci :)

Rulada este una clasica, blat pufos, crema ganache de ciocolata si fructe. Am ales pentru umplutura banane, iar pentru decor capsuni si kiwi. Vin eu cu reteta cat de curand :P

In incheiere, ca de obicei, va multumesc din suflet pentru sustinere, pentru ca gatiti dupa retetele mele si pentru ca m-ati ajutat si incurajat sa ajung la postarea numarul 1000.

Weekend frumos!

Chiftele de peste


Uneori imi doresc sa mai incerc si altceva, in afara de chiftelele clasice din carne de pui sau porc. Asa ca niste chiftele de peste sunt ideale ca inlocuitor :)

Eu nu sunt mare consumatoare de peste, dar in chiftelute, cu toate verdeturile si condimentele nu ii mai simt mirosul si imi place mai mult.

Am folosit:
  • 2 file-uri merluciu, 1 file pangasius, 1 morcov, 1 cartof, patrunjel verde, 2 oua, 2 linguri de faina + faina pentru pudrat chiftelele, piper macinat, sare, oregano, boia dulce, 1 varf cutit curry, 1-2 catei de usturoi, ulei pt prajit.
Pestele l-am luat congelat, asa ca l-am lasat sa se decongeleze usor, sa se scurga si apoi l-am tocat fin in robot.

La fel am tocat si morcovul. Cartoful si usturoiul le-am dat pe razatoarea fina.

Am tocat si patrunjelul.

Am amestecat toate ingredientele impreuna cu pestele intr-un bol. 

Pe o farfurie am pus faina.

Am modelat chiftelele si le-am pudrat cu faina pe ambele parti.

Le-am prajit in ulei, pana s-au rumenit si le-am scos apoi pe un servet de hartie.

Am servit chiftelele cu piure de cartofi si morcovi.

Pofta buna!

Salata aperitiv - Caprese


Cea mai simpla reteta de salata aperitiv este salata caprese. Este nu doar rapida, simpla si usoara, ci si foarte gustoasa. Numai buna la micul dejun sau in deschiderea unei mese.

Eu am preferat-o de Paste, alaturi de alte aperitive si platouri festive. Se poate aseza pe farfurie cat mai apetisant, poate sa fie insotita si de masline (ca in cazul nostru).

Am folosit:
  • 200 g mozzarella fresca - Delaco, 3 rosii, oregano, ulei de masline, sare de mare, 2 frunze de salata verde pentru decor, masline marinate (optional).
Am asezat frunzele de salata verde, spalate si scurse, pe o farfurie.

Pe ele am inceput sa asez felii de mozarella si de rosii, de jur imprejurul farfuriei.

In mijloc am pus maslinele.

Peste mozzarella si rosii am pus oregano, sare de mare si putin ulei de masline.

Pofta buna!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.