Meniu pentru Revelion/ Retete de Revelion


Astazi va prezint un meniu simplu si gustos pentru Revelion, cateva retete usoare care sa ne ofere o masa gustoasa pentru noaptea dintre ani!

Putem sa incepem seara cu cateva aperitive Aperitive pentru Revelion.
Fie ca pregatiti ceva traditional sau mai sofisticat, felul principal este baza cinei de Revelion si trebuie sa fie pe placul tuturor. Fie ca urmam traditia si mancam peste, fie ca alegem pui, porc, vita, etc, avem nevoie si de o garnitura de cartofi, orez, paste, legume etc si de o salata de verdeturi si cruditati. Nu trebuie sa ocolim nici muraturile, fiindca ele merg perfect langa o friptura.

Propunerile mele sunt:


La desert va recomand ceva usor, fin, racoros si mai ales rapid. De asemenea in lista gasiti si cateva idei de bauturi si cocktailuri. Prajituri/ torturi si bauturi pentru Revelion.
Mult spor la ultimele pregatiri si nu uitati ca este important sa ne si distram, nu sa ne gaseasca anul nou in bucatarie :)

Prajituri/ torturi si bauturi pentru Revelion


Daca ieri vorbeam despre ce aperitive sunt potrivite pentru masa de Revelion, astazi va recomand prajituri/ torturi/ deserturi/ dulciuri si bauturi ideale pentru seara dintre ani!

Daca de Craciun am facut vreo 5 feluri de prajituri si prajiturele, de Revelion voi face doar un tort. Unul mare si delicios sa ne ajunga vreo 2 zile :))

Dar pentru voi am mai multe recomandari din care sa alegeti, in general deserturi usoare si super delicioase, mai light decat cele de la Craciun :)

Vreau sa va recomand si cateva bauturi pe care le puteti prepara usor acasa si le puteti savura in seara de Revelion.


Prajituri/ deserturi fine/ dulciuri diverse/ torturi


Bauturi

Aperitive pentru Revelion

By http://retetegg.blogspot.ro/

Va prezint astazi o selectie de aperitive care sunt potrivite pentru masa de Revelion. Stiu ca abia a trecut Craciunul si acum ne revenim cu salate si ceva usor, si chiar daca porcul nu o sa mai fie primul pe lista de revelion, cu siguranta aperitivele nu lipsesc.

Cel putin in cazul nostru, aperitivele sunt prima alegere pentru masa de Revelion, fiindca nu mai vreau sa muncesc mult si sa pregatesc ceva sofisticat, voi face cateva platouri cu bunatati.

Eu aici am adunat cateva retete (pe placul meu) care mi se par potrivite cam pentru orice gust si buget, dar voi adaugati pe lista ce va place voua, fiindca scopul este sa ne simtim bine la trecerea dintre ani si sa mancam ceva bun :)


Platou aperitive traditionale


De Craciun am vrut sa avem pe masa si produse traditionale, ca sa intram cat mai bine in atmosfera.

Pentru aperitiv, am facut un platou cu "de toate", in general cu ceea ce ne place noua mai mult. Voi puteti sa le mai combinati, sa mai adaugati preparate care va plac si nu se regasesc aici :)

Este un platou pe care il voi avea cu siguranta si de Revelion, alaturi de alte cateva aperitive mai "sofisticate".

Pe platou s-au regasit: 
Eu le-am taiat cat mai mici pe toate ca sa nu mai fie nevoie sa 'muncim' la masa.:))

Le-am asezat pe frunze de salata, in mijloc am pus cosuletele si in jurul lor celelalte preparate, combinate cu legume si verdeturi.

Un platou ideal pentru mic dejun sau ca aperitiv la o masa festiva.

Pofta buna si spor!

Cosulete cu crema de branza si verdeata

By http://retetegg.blogspot.ro/

Continuam marea aventura in bucatarie de sarbatori, cu un aperitiv simplu si gustos, care a stat pe masa noastra de Craciun, alaturi de alte bunatati "d-ale porcului" si a fost bine venit pentru ca aveam nevoie si de ceva mai light.

Cu siguranta il voi avea si pe masa de Revelion, fiindca e foarte usor de pregatit, rapid si buun. Eu am numit acest aperitiv: cosulete cu crema de branza si verdeata, dar voi in functie de inspiratie si de dorinte ii puteti spune oricum si va puteti juca putin cu aspectul :)

Am folosit (pentru 9 cosulete):
  • 1/2 pachet aluat congelat (un pachet are 2 foi si eu am folosit numai una), 300 g branza proaspata, 2-3 linguri smantana, 1 lingurita sare, 1 lingurita boia dulce, piper, oregano, busuioc (macinate), 1 leg. ceapa verde, 1/2 leg patrunjel, 1/2 leg marar, seminte de mas si susan optional.

Am decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru.

Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri.

Eu am copt aluatul in formele pentru briose asa ca a avut aspectul unor cosulete, dar e ok si daca il taiati simplu cu forma sau pahar si il coaceti in tava.

Daca vreti cosulete, intindeti usor aluatul pe marginile formei de briosa. Aluatul trebuie intepat in 2-3 locuri cu o furculita. In fiecare cosulet punem o hartiuta mica de copt si pe ea cateva boabe de fasole (sau de orez am avut eu) si astfel evitati sa se ridice mijlocul aluatului.

Am pus tava la cuptor la foc mic, 10-15 min. La mine a mers repede fiind tava cu cate 6 forme de briosa, dar chiar daca sunt forme individuale le punem impreuna in cuptor ca sa nu coacem mai multe serii.

Am scos cosuletele din forme si le-am lasat sa se raceasca.

Intre timp am amestecat branza cu smantana, verdeturile taiate marunt si condimentele.

Am umplut fiecare cosulet de aluat cu 2-3 lingurite de crema de branza si verdeturi, apoi am decorat cu seminte de mac, susan si frunze de patrunjel.

Un aperitiv excelent pentru o masa festiva! Merita sa-l incercati! 

Craciun fericit!


Dragii mei, a sosit si ziua Ajunului si cu totii am terminat de bucatarit, am pregatit laptele si fursecurile pentru Mosu', toate celelalte bunatati asteapta ziua de maine sa fie "atacate" cu pofta!

Eu il astept cu nerabdare pe Mos Craciun sa-mi lase un cadou sub brad. Am fost cuminte si-l intampin cu multe bucate alese asa ca stiu sigur ca la mine vine :)

Am primit deja si colindatori, in toata casa e miros de sarmale, iar noi ascultam colinde si mancam portocale. Este asa de multa veselie si nu ne mai lipsea decat un semineu ca sa fie atmosfera perfecta ..dar ne incalzim bine si langa calorifere :))

Asadar, va doresc si voua exact ceea ce imi doresc pentru noi de Craciun, adica multa liniste sufleteasca, multa veselie si multe bucurii, cadouri frumoase, oameni dragi alaturi, bucate alese pe masa si multa iubire!

Craciun fericit!!!

Meniu pentru masa de Craciun


Dragii mei, au mai ramas doar 2 zile pana la Craciun, asa ca am intrat cu totii in febra pregatirilor. Sunt convinsa ca pe la toate casele miroase deja a cozonac si a fursecuri, a turta dulce aromata, usor usor si a sarmale, a friptura, a vin fiert.

Eu de maine incep pregatirile, caci pana acum abia m-am aprovizionat cu toate cele necesare :)
Am reusit totusi sa-mi stabilesc meniul din acest an, un meniu cu "de toate", caci noi ne incadram intre traditional si modern :)

Pentru voi am 3 propuneri de meniu, in functie si de preferintele familiei, le mai puteti combina cum va place mai tare. In orice caz, sunt convinsa ca indiferent daca va place o masa de Craciun cu preparate 100 % traditionale, o masa combinata sau moderna, preparatele vor avea un gust delicios, aspectul perfect si o familie de pofticiosi tare multumita :)

Meniu traditional pentru masa de Craciun

Aperitiv/Antreu

Fel principal

Desert 


Meniu traditional si modern pentru masa de Craciun

Aperitiv/Antreu

Fel principal

Desert 

Retete traditionale pentru Craciun

By http://retetegg.blogspot.ro/

Dragii mei, astazi va prezint retete traditionale pentru Craciun!
 
Mai sunt doar 5 zile pana la Sarbatoarea Craciunului si cu totii suntem acum in febra pregatirilor. Fie ca taiem porcul din gospodarie si facem bunatati din el, fie ca mergem la supermarket si cumparam cele necesare pentru masa de Craciun, zilele astea e mare agitatie. Am observat deja asta in magazine, in piata, in trafic .... toti alearga sa-si faca "provizii".
 
Doar stim bine ca nu trebuie sa ne lipseasca aperitivele, friptura, sarmalele si mamaliguta, dulciurile, bautura si e bine sa le avem pe toate ca nu fim nevoiti sa le cumparam pe 24 cand deja se epuizeaza unele stocuri.
 
De gatit e cam devreme sa ne apucam, fiindca vrem sa le avem pe toate proaspete, insa pentru delicii porcine cam acum e momentul...fiindca mai trebuie sa le lasam la odihnit si/sau afumat cateva zile ca sa fie numa' bune de Craciun.

Eu va propun azi retete traditionale, mai simple sau mai dificile, dar la fel de gustoase si apreciate la o masa festiva.

Retete traditionale (aperitiv/fel principal/garnitura)

Pofta buna si gatiti cu spor!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.