Cornuri pufoase cu ciocolata








By http://retetegg.blogspot.com/

Astazi eu si iubitul meu implinim 2 ani si jumatate de cand suntem impreuna asa ca trebuia sa pregatesc ceva dulce si bun asa cum este el:) Am ales sa fac niste cornuri cu ciocolata, ca tot e considerata ciocolata un afrodisiac.

Am profitat de faptul ca matusa de la tara mi-a trimis niste osanza, asa ca am facut un aluat super pufos si fraged. E prima data cand folosesc osanza la prajituri, dar vor mai urma niste retete caci acum am provizii:)

Am folosit:
  • 750 gr faina, 5 linguri cu osanza, 3 linguri zahar, 25 gr drojdie (un cub), zahar vanilat, esenta de lamaie si vanilie, coaja de lamaie si portocala, 2 oua, 200 ml lapte (sau apa), finetti.

Am pus faina in bol si am facut o adancitura in mijloc.

In adancitura am pus osanza, coaja de lamaie si portocala si le- am amestecat bine cu faina.

Intr-un alt bol am pus apa calduta in care am dizolvat drojdia, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Am lasat 10 minute amestecul, apoi l-am adaugat peste faina cu osanza.

Am pus si cele 2 oua si am framantat bine un aluat elastic dar nu moale.

L-am lasat (acoperit cu un prosop curat) sa creasca timp de o ora.

Apoi am infainat masa si am intins aluatul. Am incercat sa formez cercuri si apoi sa le tai in 4 formand triunghiuri. Faptul ca am fost dezastru la geometrie toata viata si-a spus cuvantul caci nu au iesit perfecte.
Dar pentru prima incercare eu am fost multumita :)).

Am umplut bucatile de aluat cu finetti si am rulat.

Am pus in tava pe hartie de copt si am lasat in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.

Le-am scos si le-am pudrat fierbinti cu zahar.

Sunt delicioase si sunt bune si a doua zi la micul dejun langa o cana cu lapte sau o ceasca de cafea.

Premiu nou


Am fost premiata din nou si asta nu poate decat sa ma bucure enorm! Dana s-a gandit la mine si mi-a oferit un premiu insotit de cateva cerinte.

I. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei.
II. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul.
III. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog.
IV. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu!
V. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu!


1. Care este produsul de machiaj preferat?
Clar, rujul! Nu lipseste nici cand ies pana in piata:))
 
2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011?
Eu nu urmez tendintele in moda, eu le stabilesc:)) Glumesc, dar sincer nu ma dau in vant dupa ideea "trebuie sa fiu la moda " ... port orice imi place si-mi sta bine:)
 
3. Care este desertul tau preferat?
Profiterol
 
4. Culoarea preferata?
Pff, sunt vreo 2 - rosu si verde
 
5. Care este prenumele tau?
Daniela, insa cam toti imi spun Dana, Danutza, Dani :))

6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o?
David Guetta ft. Usher - Without You

7. Pisici sau caini?
Pisici ... mai avea cineva vre-un dubiu?! :))
 
III. E bine intotdeaua sa fii mai misterios si sa-i lasi pe ceilalti sa te descopere! Cititorii blogului meu stiu cam totul despre mine :)
 
IV si V. Toate blogurile culinare din lista mea de pe blogger merita acest premiu! Sunt foarte multe si cred ca nu e corect sa omit pe nimeni din moment ce toate blogurile au ceva special, toate retetele sunt muncite si facute cu drag, continutul blogurilor este original si este intotdeauna pe placul meu!
Va astept cu drag sa ridicati premiul!

Multumesc inca o data din suflet Danutza, pupici!

Mini pizza (Pizzete)




By http://retetegg.blogspot.com/

O idee rapida pentru o seara in care nu aveti prea mult timp sa gatiti! Aceste pizzete sunt delicioase, se pot combina ingredientele dupa preferinte si dispar fuguta din farfurii :)

Le-am facut din aluat congelat pentru foietaj, asta ca sa fie mai rapide, dar se pot face si cu aluat pregatit in casa.

Am folosit:
  • 1 foaie de aluat congelat pentru foietaj, sunca presata, cascaval, sare, oregano, ketchup.
Am decongelat aluatul la temperatura camerei, apoi l-am intins pe masa (dar l-am lasat pe foaia de celofan in care era invelit).

Am intins pe toata suprafata aluatului ketchup, iar peste el am pus sunca tocata marunt si cascaval ras.

Am rulat cu ajutorul celofanului foaia de aluat umpluta. Am taiat felii din "rulada" de aluat si le-am asezat in tava pe hartie de copt.

Le-am presarat cu oregano si sare.

Le-am pus la cuptor pentru 20 de minute.

Sunt delicioase si rapide! Merita sa le incercati!

Predeal 2012










By http://retetegg.blogspot.com/

Dragii mei, am revenit cu noutati si cu cateva impresii din weekendul nostru la munte.

Am ajuns cu bine acolo, desi la tv tot spuneau ca vremea e rea, ca sunt viscole etc. Se circula destul de bine pe sosea, nu a mai nins de joi seara asa ca vineri a fost vremea ok.

Am ajuns de la Pitesti la Predeal cam in 3 ore jumatate dar asta cu mici opriri.

Conditiile de la vila in care am stat au fost de nota 10 :)) Sau 3 stele cum zic ei! Sincer, chiar au conditii foarte bune, camere mari, bine incalzite si bine aerisite, mobilier si aparatura noua, curatenie (ca eu primul lucru am verificat de praf - deh, defectul meu:)). Serviciile foarte ok, mancarea buna, personalul amabil ... per total un raport foarte bun calitate/pret.

Nu va zic toate astea sa ma laud si nici nu fac reclama ca nu am de ce:)), dar chiar va recomand Vila Select din Predeal pentru ca merita! Adica na, e testata pe pielea mea :)

Acum sa va povestesc si despre distractie [la noi cu unele limite ca aveam copilul - Vladutul meu drag - cu noi si nu puteam sa incercam si sporturi mai extreme:))].

Am mers pe o partie amenajata la Trei Brazi special pentru tubbing - un sport nou si tare comic - te urci pe o banda magnetica impreuna cu un colac mare. Undeva sus te asezi in colac (nu-i din ala de inot - e solid si are si fund) si un nene iti face vant cu tot cu colac pe o partie initial foarte abrupta apoi devine mai putin abrupta dar cu multe curbe :)) Si tu tot aluneci la vale ... eu am prins viteza in dracia de colac si m-am mai oprit tocmai la capatul partiei langa un gard:))

E o chestie noua pt mine, mi s-a parut funny, nu-i periculos si merita si asta banii:))

Ne-am mai distrat si cu saniuta (eu am fost doar trasa pe sanie), iubi a facut niste coborari cu saniuta pe partie.

Ne-am batut cu zapada, ne-am inrosit obrajii de la frig, mie mi s-a scuturat si-un copac plin de zapada in cap ... aventuri ca la munte :))

Nu am fost la ski pentru ca habar nu avem si n-am riscat sa ne rupem vre-un os sau mai multe :)

In rest am stat la caldurica, am jucat monopoly, ne-am jucat cu Vladut si am mancat bunatati specifice locului ... pastrama de oaie, cas afumat, tochitura cu mamaliguta, pomana porcului, muraturi si-am baut vin de casa ... acusi nu va imaginati ca pe toate in aceeasi zi, dar in 3 zile zic eu ca ne-am mai ingrasat putin:)). Si Vladut a venit mai rotunjor ca muntele i-a dat pofta de mancare:)

La intoarcere am vizitat si pestera Dambovicioara.

Aici se opreste mica noastra escapada la munte, prima pe anul asta si speram sa o tinem tot asa cu orice ocazie.

De maine intram in ritm, eu am ceva retete restante de postat asa ca va astept sa le descoperiti aici!

Pupici si final de weekend minunat va doresc!

La munte!


By http://retetegg.blogspot.com/

Dragii mei, desi nu mai aveam sperante ca vom putea merge din cauza vremii la munte, totusi am decis sa plecam astazi :)

Sper sa nu avem probleme pe drum, sa ajungem cu bine si sa ne bucuram de zapada de pe partie!

Va pup si va astept si in lipsa mea sa va inspirati de pe blog :)

Pui cu mango si ananas




By http://retetegg.blogspot.com

Azi nu sunt in cea mai buna forma, nu-mi place deloc vremea de afara, nu numai frigul dar si blocajele de pe drumuri :( Parca a venit asa prea repede toata zapada care a lipsit in decembrie si ianuarie ... cand eu asteptam primavara :)

Pentru ca nu am cum sa schimb vremea oricat de tare mi-ar placea, ma voi consola cu bunatati exotice zilele astea. Incep cu un deliciu maxim: pui cu mango si ananas!

Am folosit:
  • 1 piept mare de pui, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei rosu, 1 cutie rosii in bulion, 1 mango, 1/2 cutie ananas, ciuperci(cate vrem), 3 catei de usturoi, sare, piper alb, oregano, busuioc, 2 boabe de ienibahar, 2-3 linguri ulei de masline.
Pieptul de pui spalat si taiat bucati l-am pus la calit in ulei de masline.

L-am lasat 5 minute si apoi am adaugat morcovul, ceapa si ardeiul taiate marunt.

Cand legumele s-au calit am adaugat si ciupercile taiate in sferturi, mango si ananas.

Amestecam in vas din cand in cand sa nu se lipeasca.

Apoi am adaugat rosiile in bulion, taiate cuburi, boabele de ienibahar, usturoiul taiat felii fine si restul condimentelor.

La final am pus patrunjel verde tocat.

E un super deliciu combinatia de pui cu fructe, va recomand s-o testati cat mai curand!

Pofta buna!

Ciorba taraneasca de cocoş






By http://retetegg.blogspot.com/

Am primit un cocos frumusel de la tara si m-am gandit ca nu pot sa fac din el altceva decat o ciorba taraneasca. Nu se poate compara cu nimic gustul pe care il lasa in ciorba carnea de pasare de tara asa ca nu avea rost sa ma complic cu alte retete.

Am folosit:
  • 1 cocos, 2 cepe, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 2 cartofi, fidea (taietei), patrunjel, bulion de rosii, sare, 1-2 oua.
Cocosul l-am primit curatat si spalat (arata exact ca puiul grill). L-am portionat si am spalat inca o data bine toate bucatile de carne.

Le-am pus la fiert intr-o oala mare cu apa.

Dupa primele clocote am schimbat apa. Am lasat cocosul sa fiarba 1 ora si 20 de minute la foc potrivit cu capac pe oala.

Am adaugat apoi ceapa, morcovul, telina si pastarnacul tocate marunt.

Am lasat inca 30 de minute sa fiarba zarzavatul apoi am adaugat cartofii taiati bucati.

Cand toate legumele au fiert am adaugat bulionul, fideaua, ouale batute si am potrivit de sare.

La final am pus patrunjel tocat si am oprit focul.

Am servit ciorbita cu ardei iute! E excelenta si fara ardei, e foarte sanatoasa si gustoasa!

Pofta buna!!

Frigarui de pui cu ananas







By http://retetegg.blogspot.com/

In perioada asta iar ne-au apucat poftele de mancaruri cu fructe. Am zis ca e o idee buna sa incercam niste frigarui de pui cu ananas aromat.
E o combinatie excelenta cu care ii puteti impresiona pe meseni:)

Am folosit:
  • piept de pui, ciuperci, ardei rosu, ananas, ceapa rosie, sos soia, condimente pentru pui, bete pt frigarui.

Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos soia.

Am taiat in bucati potrivite pentru betele de frigarui, ardeiul, ceapa, ciupercile si ananasul (am avut ananas felii din conserva).

Pe bete am asezat pe rand carnea, legumele si ananasul (in ce ordine dorim).

Frigaruile obtinute le-am presarat cu niste condimente pt pui si le-am pus pe grill-ul incins.

Le-am rumenit pe toate partile.

Am servit cu sos de usturoi cu smantana. Voi serviti cu ce va place mai mult:)


Papanasi cu smantana si gem de gutui




By http://retetegg.blogspot.com/

A sosit si a doua reteta votata de voi ca fiind preferata din trecut , mai exact papanasii, varianta 2012.

Cred ca nimeni nu poate refuza o portie de papanasi rumeni cu multa smantanica si cu gem din belsug, asa ca va invit pe toti la 'dezmat' :))

Am folosit:
  • 1 kg faina alba, 400 gr branza dulce, 100 ml lapte dulce, 1 cub de drojdie, esenta de lamaie, 100 gr zahar, 3 linguri de ulei, 1 zahar vanilat Bourbon, smantana, gem de gutui.

Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura.

Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon.

Am adaugat si branza dulce.

Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact ca pentru gogosi. In timpul framantarii am adaugat si ulei.

Am lasat aluatul sa creasca timp de 40 de minute.

Apoi am inceput sa modelez papanasii, mai exact, am intins o foaie de aluat de grosime potrivita si am taiat cu o cana cercuri. In mijlocul cercurilor am taiat cu un pahar mai micut alte cercuri.

Am prajit papanasii in baie de ulei, i-am scos pe un servet absorbant apoi i-am asezat pe farfurie.

I-am servit cu multa smantana si gem de gutui!

Un mega deliciu, trebuie sa-i incercati si voi!

Se servesc si cu iaurt in loc de smantana. Putem sa folosim orice fel de gem sau dulceata dupa preferinta.


Link

'Taci si inghite'







By http://retetegg.blogspot.com

Dupa ce in toamna am facut o minunata reteta de bulz si am mancat pe nerasuflate, acum m-am gandit la o alta reteta tot pe baza de mamaliga, branza, smantana ... taci si inghite!

Prima data cand am auzit de acest fel de mancare a fost la Radu Anton Roman ale carui emisiuni le urmaream cu mare interes. Apoi am vazut reteta in diverse variante pe net si am tot zis ca o fac. Si abia acum i-a venit si ei randul :)

Eu am adaptat reteta asa cum am considerat ca ne place noua sa o servim!

Am folosit:
  • Pt mamaliga: malai, lapte(sau apa), sare, putin unt.
Am facut o mamaliga nu foarte tare din lapte, malai, sare si putin unt adaugat spre final.

Carnatii de casa i-am prajit si i-am taiat felii, branza am dat-o pe razatoare.

Intr-o tava unsa cu unt am pus un strat de mamaliga, apoi carnati, branza si smantana.

Am adaugat inca un strat de mamaliga, apoi am facut 2 adancituri si am spart in fiecare cate un ou.

Am pus tava la cuptor si am lasat la foc mediu pana cand s-au copt ouale.

Am servit cu muraturi. Putem sa mai adaugam smantana sau branza rasa atunci cand servim, in functie de preferinte!

Pofta buna!!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.