O mică absenţă ... motivată!


Din pacate, de astazi si pana la finalul saptamanii am sa absentez, motivat, de pe blog.

Motivul: ne mutam!

Da, perioada aia in care te apuci cu 1 saptamana inainte sa impachetezi si stai inca vreo 2 sa despachetezi:)). De obicei pare o perioada grea, de stres si nervi, insa cand te muti in casa ta si scapi de plata chiriei, e un motiv de bucurie totala.

Nu am sa intru foarte mult in detalii, vroiam doar sa stiti motivul pentru care iau o mica pauza de gatit si bucatareala. Sunt convinsa ca o sa mi se para ciudat sa nu gatesc cateva zile, am sa ma simt ca in concediu cand mancam numai la restaurant:)). Eh, noi nu o sa mancam la restaurant de data asta ca n-avem timp, dar tinem aproape numerele de la pizza delivery si chinese food:))

Aveti ca sursa de inspiratie retetele mele de pana acum, asa ca va doresc spor la gatit chiar si in lipsa mea.

P.S. In limita in care o sa am timp si net, promit sa raspund la comentarii cat mai repede.

Chifteluţe cu susan











Inca din weekend imi propusesem sa fac chiftelute, dar abia astazi le-a sosit randul.
Initial am vrut sa le fac ca de obicei cu legume mai multe, carne, paine etc, insa pe parcurs mi-am schimbat ideea.

Am fost inspirata si de blogosfera (am vazut pe vreo cateva bloguri chiftelele cu susan zilele trecute) si asa au aparut si chiftelele mele cu susan, alaturi de un piure vesel. :)

Am folosit:
  • 400 gr carne de porc tocata, 1 morcov, 4 catei de usturoi, 1 ceapa, 4-5 fire de marar, 1 ou, 3 linguri de faina, sare, piper, susan, ulei pentru prajit.

Am tocat fin in robot ceapa, morcovul si usturoiul.

Am amestecat carnea cu legumele, faina, oul, sarea, piperul, mararul tocat marunt.

Pe o farfurie intinsa am pus seminte de susan.

Am format cu mana chiftelute pe care le-am trecut prin susan si le-am pus in ulei la prajit.

Le-am rumenit pe ambele parti apoi le-am scos pe un servetel.

Am servit chiftelutele cu piure de cartofi si sos de rosii (pregatit din pasta de tomate dulce, sare, oregano, busuioc si cateva linguri de apa; am fiert 5 minute si am adaugat marar tocat).

Pofta buna!

P.S. Ideea cu smiley de pe piure a venit de la Raisa, care mi-a povestit ca a papat un piure "zambaret" intr-o zi. O farfurie vesela e mult mai apetisanta:)!

Vine, vine primăvara!


Astazi este soare! Nu stiu daca se pregateste primavara sa vina sau e doar o mica pacaleala, insa eu imi doresc sa vina cat mai repede, sa nu mai fie frig si nici zapada. De fapt, cred ca asta ne dorim cu totii:).

Blogul s-a pregatit deja pentru sosirea primaverii, cel putin pentru a celei calendaristice. Are martisorul in piept si a inlocuit una dintre ustensilele de bucatarie cu un cosulet de ghiocei parfumati.

Am si cateva propuneri in domeniul culinar pentru voi:
  1. Salată cu creveţi
  2. Salată cu dovlecel
  3. Salata de primavara
  4. Dovlecei pane
  5. Mancare de primavara cu pui
  6. Ciorbă de viţel cu praz
  7. Borş cu dovlecei
  8. Tort "Primavaratic"

Enjoy the spring!

Salată cu creveţi










Probabil ca am mai spus pana acum pe blog ca nu sunt un fan al crevetilor. Cred ca se datoreaza faptului ca nici pestele nu-mi place chiar asa de tare :).

Creveti am mancat pana acum numai in oras, insa de data asta am zis sa incerc sa pregatesc si acasa o reteta cu creveti, mai exact o salata.

Am folosit:
  • 350 gr creveti congelati (nu am gasit proaspeti, voi daca gasiti va recomand sa-i folositi pe cei proaspeti), 4 frunze de salata verde, 1 rosie, cateva felii de castravete si de ardei kapia, 1 lamaie, sare, dressing vinaigrette.

Crevetii i-am decongelat intr-un vas cu apa, i-am spalat si i-am scurs bine, apoi i-am pus intr-un bol si am stors zeama de lamaie peste ei. I-am lasat in zeama de lamaie in frigider timp de 15 minute.

Am pus pe foc o oala cu apa si putina sare, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat crevetii. I-am fiert timp de 10 minute, i-am spalat si i-am scurs din nou.

Salata verde am taiat-o si am asezat-o in farfurie, am adaugat rosia taiata bucati, castravetele, ardeiul si deasupra crevetii stropiti bine cu zeama de lamaie, plus un praf de sare.

Am servit salata cu dressing vinaigrette.

Ps: eu am mancat doar o jumatate de portie, iubitul meu 1 portie si jumatate, e chestie de gusturi, salata e tare buna!

Mâncărică de cartofi cu coaste de porc





Am observat de-a lungul timpului ca mancarea de cartofi este una dintre cele mai cautate retete, cel putin pe blogul meu, asa ca m-am gandit sa va propun inca o varianta a acestei retete extrem de buna.

Am folosit:
  • 4-5 coaste de porc (eu am avut mai micute), 7 cartofi, 2 cepe, 5 linguri pasta de tomate, sare, piper, boia dulce, patrunjel.

Coastele de porc le-am prajit si le-am scurs pe un servetel.

Am tocat ceapa si am calit-o impreuna cu boiaua si putin piper. Am adaugat apoi cartofii taiati bucati mari si 2 cani cu apa.

Dupa ce a scazut apa am adaugat pasta de tomate, coastele de porc prajite si am potrivit de sare.

Am mai lasat 10 minute sa fiarba, am adaugat patrunjelul tocat si am oprit focul.

Pofta buna!

Pizza ţărănească







Pizza taraneasca sau pizza cu putin din fiecare. Are avantajul ca e bogata in ingrediente diverse si tare gustoasa :).

Am folosit:
  • 1 blat de pizza, sos de rosii, sunca de pui, carnati uscati si putin picanti, masline feliate, ciuperci, ardei, ceapa, branza rasa.

Am uns blatul cu sos de rosii, apoi am adaugat ingredientele, iar la final am presarat branza.

Am lasat la cuptor 10 minute.

Am savurat-o langa un pahar de bere rece!

Pui cu ciuperci şi ananas în sos dulce-acrişor









By http://retetegg.blogspot.com

Aceasta e reteta pe care am pregatit-o de V-day. Este foarte rapida si extrem de buuuna. Yummmi!

Am folosit:
  • 150 gr piept de pui, 150 gr ananas din conserva, 1 ardei rosu, 2 cepe, 2 - 3 linguri de rosii cuburi in sos, 3-4 ciuperci, oregano, busuioc, sare, piper, 2 lingurite de otet de vin, 2 linguri dressing vinaigrette (ne-am tot certat la magazin ca eu vroiam sos de soia si el sos vinaigrette - pana la urma am luat ce a vrut el).

Am taiat puiul bucati si l-am pus la calit. Am adaugat ceapa taiata julien si ardeiul.

Am lasat aproximativ 7 minute sa se caleasca dupa care am adaugat ciupercile, apoi ananasul.

Am adaugat si rosiile, oregano, busuioc, sare si piper.

La final am turnat sosul vineaigrette amestecat cu 2 lingurite de otet de vin peste pui si am mai lasat 5 minute pe foc.

Am servit langa puiul dulce-acrisor un vin alb.

Delicios!!!

Pizza cu ananas şi şuncă








By http://retetegg.blogspot.com

O pizza absolut delicioasa, pregatita special pentru iubitul meu, insa pe care am savurat-o si eu cu pofta.
Eu mereu sunt cam sceptica atunci cand vine vorba de combinatii mai ciudate de ingrediente, insa dupa ce le pregatesc si gust, imi schimb parerea :))

Am folosit:
  • 1 blat de pizza, 3 linguri sos de rosii, 1/2 conserva de ananas, 5 felii de sunca de pui, ardei rosu, ciuperci, branza rasa.

Am uns blatul de pizza cu sos de rosii (din pasta de tomate, ulei, oregano, busuioc, sare), apoi am adaugat pe pizza sunca, ciupercile, ardeiul si ananasul taiat puin mi marunt decat este in conserva.

La final am pus si branza rasa din belsug si am dat la cuptor pentru 10 minute.

Yummi! Trebuie sa o incercati daca nu ati mancat pana acum, e super!

Ciorbă rădăuţeană











De vreo cateva saptamani de cand mi-a spus sora mea despre aceasta ciorba, ma tot batea gandul sa o fac. In weekend am zis ca e timpul sa nu o mai aman si sa o testez.

E o ciorba gustoasa, v-o recomand mai ales daca sunteti fan al ciorbei de burta.

Am folosit:
  • 300 gr piept de pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1/2 telina, 1 ardei rosu, 2 galbenusuri, 4-5 linguri de smantana, 5-6 catei de usturoi, patrunjel, 1 lingura de bors magic, 2 linguri otet, sare, busuioc.

Am spalat pieptul de pui, l-am portionat si l-am asezat intr-o oala cu apa pe foc. Am spumat de cateva ori apa, apoi am adaugat morcov, telina si ceapa tocate. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 de minute, apoi am adaugat ardeiul.

Am pregatit un mujdei din usturoi, ulei si cele 2 linguri de otet.

Separat am pregatit cele 2 galbenusuri de ou batute bine si amestecate cu smantana.

Am dat ciorba deoparte, am adaugat cateva polonice din ciorba peste smantana si ou si am omogenizat bine. Am adaugat apoi usor in ciorba smantana, amestecand.

Am pus din nou pe foc la fiert, am adaugat borsul, busuiocul si sarea.

Am oprit focul si am pus patrunjel. In oala ciorba parea destul de omogena. In farfurie nu mi-a mai placut cum arata, insa la gust a fost foarte buna.

Noi ne-am pus fiecare mujdei in farfurie peste ciorba.

Pofta buna!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.