Porc cu roşii, pătrunjel şi coriandru




O reteta facuta pe fuga, cu ingrediente putine si care dispare repede din farfurii. :)

Am folosit:
  • 6 felii pulpa de porc, boia dulce, sare, piper, coriandru, patrunjel, 1 cutie (400 gr) de rosii in bulion.

Carnea de porc am condimentat-o cu boia, sare, piper si am prajit-o in ulei pe ambele parti.

Sosul l-am pregatit din 400 gr de rosii in bulion taiate, coriandru, sare si patrunjel. Am adaugat cateva linguri de apa si am lasat pe foc cateva minute.

Am servit carnea impreuna cu sos de rosii si patrunjel tocat deasupra.

Foarte bun!

P.S. Cu ocazia aceasta am testat noua noastra camera foto, despre care nu pot spune decat atat: SUPER TARE!

Cârnaţi ţărăneşti






Dintre toate preparatele din porc, mie imi plac cel mai mult carnatii. Desi mananc cu placere toba sau lebar, carnatii sunt parca cei mai buni, cei mai savurosi. Si nu se compara cu nici un fel de carnati din comert, parerea mea!

Am folosit:
  • 3 kg carne de porc, 2 kg carne de vita, 1 kg slanina de porc, 450 -500 gr usturoi, piper, boia, sare, intestine subtiri de porc.

Carnea de porc, de vita si slanina le-am tocat cu masina de tocat (daca nu aveti o masina de tocat buna, va recomand robotul, ca sa terminati mai repede). Usturoiul l-am tocat cu masina pentru tocat usturoi, foarte marunt.

Am amestecat toata carnea cu usturoi, sare, piper si boia. Am framantat-o bine si am lasat-o o jumatate de ora sa se topeasca bine sarea.

Am mai amestecat-o apoi inca o data foarte bine si am inceput sa umplu carnatii cu ajutorul dispozitivului pt umplut carnati.

Carnatii se pot consuma proaspeti sau se pot pune la afumat. Eu va recomand sa-i afumati fiindca au o savoare deosebita.

Pofta buna!

Tobă de casă





Tot din seria "preparate din porc" este si reteta de astazi, cea pentru toba de casa foarte gustoasa.

Cantitatile le stabiliti in functie de preferinte.

Am folosit:
  • 300 gr ficat de porc, 150 gr limba, 1 inima, 400 gr plamani, 200 gr rinichi, urechi, sorici, 300 gr slanina, 400 gr carne macra, piper boabe, piper macinat, sare, boia dulce, foi de dafin, stomac de porc, intestine groase.

Organele, soriciul, urechile si carnea se pun la fiert in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin. Cand s-au fiert bine se scot din apa, se lasa la racit apoi se toaca marunt. Se toaca si slanina marunt. Se amesteca toate cu boia, piper macinat si sare.

Umplem cu aceasta compozitie stomacul de porc si intestinele.

Le legam bine, eventual le coasem la un capat, le intepam cu un ac si le punem la fiert 20 - 25 de minute. Le scurgem si le lasam la presat pana a doua zi.

Toba de casa este si mai buna daca o lasam 1-2 zile la afumat.

Un preparat gustos pentru masa de Craciun. Pofta buna!

Lebăr de casă







Anul acesta de Craciun parintii iubitului meu au cumparat un porc, asa ca am facut multe preparate traditionale: lebar, toba, carnati, etc.
Am sa le prezint zilele acestea pe toate pe blog, impreuna cu reteta si pozele.

Primul pe lista este lebarul, care ne place foarte mult.

Am folosit:
  • 1 kg ficat de porc, 1/2 kg fleica de porc, 2 cepe, 4-5 linguri de otet, sare, piper, foi de dafin, boia dulce, intestine groase de porc.

Intestinele curatate se spala bine in apa cu sare si otet, apoi se lasa putin la frigider. Ficatul se tine cateva ore in apa rece.

Carnea si ficatul se pun la fiert in apa. Se adauga ceapa si o lingurita de sare. Se indeparteaza din cand in cand spuma si se pun foile de dafin.

Dupa ce au fiert se lasa la racit si apoi se dau prin masina de tocat. Se adauga piper, boia si sare.

Intestinele se umplu cu ajutorul palniei de carnati montata la masina de tocat.

Se leaga la ambele capete si se tin la fiert cam 25-30 de minute. Se scot si se pun la presat.

L-am servit cu mustar, e foarte bun!


X-mas blog


De astazi si pana dupa sarbatori blogul meu va avea o imagine noua. S-a imbracat in hainute de sarbatoare si il asteapta pe Mosu' sa aduca multa inspiratie, imaginatie si cat mai multe retete!


Va astept cu drag!!!


P.S.: Multumesc iubitule pentru "hainutele" noi ale blogului :*
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.