Orez cu lapte






Astazi a avut pofta iubitul meu de orez cu lapte. Eu m-am bucurat de poftele lui din 2 motive: orez cu lapte nu mai mancasem de mult si, in plus, am scapat cu un desert rapid :).

Am folosit:
  • 1 litru de lapte, 200 gr de orez, 150 gr de zahar, un praf de sare, esenta de vanilie, stafide.

Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert impreuna cu o cana de apa. Am fiert pana s-a evaporat toata apa, amestecand continuu sa nu se prinda orezul de cratita.

Am adaugat apoi laptele amestecat cu sarea, esenta de vanilie si zaharul si am lasat sa fiarba amestecand permanent cam 15-20 de minute.

Stafidele le puteti adauga fie in orez cand inca este pe foc, fie in vasul in care serviti orezul.

Yummi! Delicios!

Tort cu vanilie





Am revenit cu pozele tortului de la ziua iubitului meu.
Nu imi asum meritele pentru el, fiindca acestea ii apartin soacrei mele:)

Tortul a avut crema de vanilie si decor din frisca.

Delicios!

La multi ani, iubitule!

Astazi este ziua iubitului meu - 26 de anisori:).

Pentru ca este cel mai deosebit barbat, pentru ca are cel mai bun suflet (din lume:)) si evident, pentru ca merita a primit un tort delicios inca de weekend-ul trecut.

Nu l-am reusit foarte bine ca aspect, probabil pentru ca graba strica treaba. Dar cu siguranta va spun ca a avut un gust extrem de bun, delicios.
Reteta o gasiti aici, cu cateva mici modificari. Si pozele mai jos.

Urmeaza sa mai primeasca unul astazi, dar pentru acesta va las in suspans in weekend si revin cu pozele si reteta zilele viitoare.

La multi ani, iubitule!





Salată de ţelină şi morcov cu pui






Salata de telina si morcov cu pui este o salata foarte gustoasa dar si foarte sanatoasa. Atat telina cat si morcovul contin o multime de vitamine si sunt ideale imbinate cu puiul intr-o salata de cruditati.

Este in acelasi timp o salata foarte usor de pregatit.

Am folosit:
  • 300 gr telina, 200 gr morcov, 200 gr pastrama de pui (sau piept de pui fiert), maioneza (pregatita in casa) cam 6 linguri, sare.

Telina si morcovul le-am taiat foarte marunt cu robotul, puiul l-am taiat cubulete mici. Am pregatit maioneza si am amestecat-o cu telina, morcovul si puiul. Am potrivit de sare si am decorat haios salata. :)

Va invit la o portie!

Ciorbă de legume cu găluşte





De cateva zile ma tot supara o raceala. Si de obicei cand sunt racita nu prefer mancaruri foarte sofisticate sau prea picante, asa ca o ciorbita este binevenita in asemenea momente.

Ca sa nu fie o simpla ciorbita de legume m-am gandit sa fac si galuste pufoase.

Am folosit:
  • 2 morcovi, 1 ceapa, 1/2 telina, 2 ardei, 2 cartofi, 3-4 linguri sos de rosii, patrunjel, 3 linguri ulei, sare, 5 linguri gris, 1 ou.

Am pus pe foc o oala cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii si ceapa taiate. Apoi am pus telina taiata marunt, ardeii si cartofii.

Cand legumele au fiert am adaugat sosul de rosii, 2 linguri de ulei si am potrivit de sare.

Galustele le-am pregatit dintr-un ou batut amestecat cu 5 linguri de gris, 1 lingura de ulei si sare.
Am pus cu o lingura, treptat, compozitia in ciorba.

Cand au fiert si galustele am pus patrunjelul tocat marunt si am oprit focul.

O ciorbita rapida si usoara, potrivita pentru serile friguroase si ploioase cand vrem sa ne incalzim.

Pofta buna!

Premii de octombrie




Am primit 2 premii si un buchet colorat de flori de la Pansy - Retetele Panselutei. Multumesc!

Le ofer cu drag mai departe.

Cremă de zahăr ars






Am pregatit o crema de zahar ars pentru lenesi, respectiv la plic. Trebuie sa admit: nu este la fel ca cea pregatita in casa, insa este foarte aromata si dulce, un desert rapid si delicios. :)

Am folosit:
  • 1 cutie de praf pentru crema de zahar ars (Dr.Oetker), 500 ml lapte dulce, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de vanilie, cocos, stafide (optional).

Am desfacut plicul cu sirop de caramel si l-am turnat intr-o forma pentru crema de zahar ars.

Plicul cu praf pentru crema l-am amestecat cu cateva linguri de lapte. Restul de lapte l-am pus pe foc impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si zaharul vanilat si cand a devenit caldut, am adaugat praful pt crema.

Am amestecat usor si continuu timp de 4 minute.

Apoi am pus crema peste siropul de caramel.

Eu am lasat in frigider cam 2 ore, insa o puteti consuma si mai repede, in functie de cat de pofticiosi sunteti. :)

Am rasturnat crema din forma pe farfurie si am decorat cu cocos si stafide.

Yummi!

Musaca cu dovlecei










Am pregatit o reteta de musaca foarte delicioasa. Am inlocuit un strat de cartofi cu unul de dovlecei, o combinatie gustoasa si savuroasa :) . Merita sa o incercati!

Am folosit:
  • 3 cartofi, 2 dovlecei, 500 gr carne tocata de porc, 1 ceapa 3-4 linguri bulion, 4 linguri sos de rosii, sare, piper, patrunjel, cimbru.

Umplutura am pregatit-o din ceapa, sos de rosii, carne si condimente.
Am tocat ceapa foarte fin si am calit-o, apoi am adaugat carnea si bulionul. Am calit aproximativ 7-8 minute si spre final am condimentat cu cimbru, piper, sare.

Cartofii si dovleceii i-am taiat felii.

Am asezat in cratita pentru cuptor unsa cu ulei un strat de cartofi, apoi am pus umplutura de carne. Am incheiat cu un strat de dovlecei si am bagat compozitia la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa 20 de minute am scos musacaua din cuptor si am pus peste ea sos de rosii.

Am mai lasat inca 35 de minute in cuptor la foc potrivit.

La final am adaugat patrunjel tocat marunt.

Am servit cu salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

Bucurie imensa


Stiu ca blogul meu este unul culinar dar trebuie sa impartasesc si cu voi aceasta bucurie imensa din familia noastra.

El e Vladut (Vlad Alexandru) nepotelul meu care astazi (08.10.2010) implineste 1 saptamana. Este un bebelus cuminte, dulce, somnoros si rasfatat. Toata lumea il iubeste, dar mai ales mami si tati, si bineinteles matusa :)







Vlad la 2 luni jumate:





© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.