Ciorba de pui a la grec








Ciorba de pui a la grec am pregatit-o astazi pentru prima data. In ceea ce priveste aspectul nu a fost tocmai de nota 10, dar gustul a fost deosebit de bun.

Am folosit:
  • 400 gr piept de pui, 1 morcov, 2 bucati telina, 1 ceapa, 2 linguri orez, 200-300 gr smantana, 2 oua, sare, piper, oregano, tarhon, patrunjel.
Am pus carnea de pui taiata bucati la fiert, apoi am adaugat ceapa, morcovul si telina (date pe razatoare) si am lasat la fiert aproximativ 30 de minute.
Ouale le-am amestecat cu smantana si le-am adaugat spre final in ciorba, alaturi de condimente si orez.
Nu s-au omogenizat foarte ok, cred k e un mic secret, sa fie ciorbita cat mai putin fierbinte. Dar data viitoare nu am sa mai dau gres cu aspectul.
Gustul in schimb a fost foarte buuun, ne-am "lins pe degete"!

Merita incercata. Pofta buna!

Fasole verde cu carnaciori









Va propun azi o reteta care se prepara in 20 de minute: fasole verde cu carnaciori.
Fasolea verde trebuie neaparat sa fie din conserva, adica deja fiarta, ca reteta sa fie rapida. Daca alegeti fasolea verde congelata sau proaspata, va dura mai mult prepararea. Oricum, cu siguranta, rezultatul va fi la fel de gustos.

Eu am folosit:
  • 200 gr carnaciori semiafumati, 800 gr fasole verde, 1 ceapa, 50 gr rosii in bulion, 50 gr pasta de tomate, ienibahar, tarhon, oregano, piper, sare, condimente pt porc, patrunjel.

Am prajit carnaciorii si apoi i-am scurs pe un servetel. Separat am calit ceapa cu foarte putin ulei si am adaugat peste carnaciorii, rosiile, bulionul, condimentele. Am lasat 5 minute pe foc, apoi am pus fasolea verde si 1 pahar cu apa. Am lasat la fiert destul de putin, pentru ca fosolea era deja fiarta din conserva.

La final am pus patrunjel tocat.
Are multe calorii, trebuie sa stiti, insa este si tare gustoasa!!!

Limbi de pisica












Am gasit in cartea de bucate o reteta de fursecuri cu denumirea "Limbi de pisica". M-au incantat denumirea si compozitia asa ca nu am ratat ocazia sa le incerc.
Mai ales ca noua ne plac pralinele acelea "Langues de chat" si m-a dus gandul la ele. Asa ca am decis sa si glazurez fursecurile, ca sa ne aduca aminte de gustul pralinelor :)

Am folosit:
  • 350 gr faina, 200 gr margarina, 100 gr zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 2 oua, esenta vanilie si lamaie, un praf de sare.
Am amestecat margarina cu zaharul pana s-au omogenizat, apoi am adaugat ouale, esenta, zaharul vanilat si sarea si am amestecat. La final am incorporat faina in compozitie si am amestecat foarte bine din nou.
Din compozitia rezultata am format "limbile de pisica", cu ajutorul unei ustensile de bucatarie.
Am facut si cateva fursecuri de alte forme, cum se poate vedea in poze.

Dupa aproximativ 10 minute , cand s-au rumenit putin, am scos tava din cuptor si am glazurat cu glazura duo.

Imi cer scuze ca pozele de final nu-s foarte aspectuoase, dar le-am decorat in graba fiindca nu mai puteam de pofta. Iar de asezat pe un platou, nici nu s-a mai pus problema.
Erau prea gustoase ca sa mai astepte!

Ciorba de vita






Ciorba de vita este o ciorbita foarte gustoasa si consistenta, e alegerea noastra cand vrem o ciorba care "sa ne mearga la suflet" !

Au contribuit la realizarea ei:
  • 500 gr carne de manzat, 1 ceapa si jumatate (daca e o ceapa mare, e ok sa puneti doar una ), 1 morcov, o bucata telina, 1/2 ardei rosu, 100 gr rosii in bulion, 50 gr zarzavat (de la mama soacra), 300 ml bors, 50-70 gr fidea, o legatura de patrunjel, oregano, sare, tarhon.

Carnea am spalat-o bine si am pus-o la fiert. Am fiert-o cam 15 minute si apoi am schimbat apa. Am pus-o la fiert cu alta apa si am adaugat treptat ceapa, morcov, telina, ardei.
Dupa aprox. 25 de min am pus borsul, rosiile, zarzavatul, oregano, tarhon si am potrivit de sare. Am mai lasat 20 de minute la foc potrivit, iar in ultimele 5 minute am pus fidea si patrunjel.

O bunatate de ciorbita, pe care am servit-o alaturi de un pahar de Merlot rosu.
Pofta buna!

"Rulouri"










De data asta iar vin cu o propunere de preparat rapid si bun. E ok sa fie servit ca aperitiv sau ca mic dejun, ori in oricare moment al zilei cand aveti pofta de ceva rapid si gustos cum am avut eu.

Avem nevoie de:
  • 1 carnat semi-afumat, 2 felii de kaizer, 2-3 felii de cascaval, cateva masline verzi si rosii.

Eu mai intai am prajit putin carnatul taiat in 3 bucati si feliile de kaizer. Le-am scos pe un servetel si dupa ce au lasat grasimea am rulat feliile de kaizer cu o felie de cascaval la mijloc, iar bucatile de carnat le-am "invelit" in cascaval. M-au ajutat mult cateva scobitori.
Am decorat cu masline.
Simplu, rapid si bun!

Paine de casa










Eu am incadrat reteta la preparate rapide. Ce-i drept nu se pregateste prea repede, dar nici nu necesita un efort deosebit de mare. Cum aveam ciorbita super buna de praz, m-am gandit ca ar merge la fix cu o paine de casa calda.

Nu eram eu prea convinsa de calitatile mele de "brutar" si eram cam nesigura in ceea ce priveste reusita. Dar, astazi cand veneam de la serviciu, m-a "izbit" intr-o statie de metrou un miros delicios de paine proaspat scoasa din cuptor. Si nu am mai rezistat poftei:)

Am folosit:
  • 700 gr faina alba, 25 gr drojdie (un cub), 1/2 lingurita sare, 2 lingurite zahar, 2 linguri ulei, aprox. 200 ml apa calduta.

Am pus faina intr-un bol mai mare. Am dizolvat drojdia in apa calduta si am pus-o peste faina. Am adaugat si sare, zahar, ulei. Apoi am pus treptat apa calduta si am framantat aluatul foarte bine. L-am lasat la crescut, la caldura, aprox. o ora.
Apoi am format painicile mele si le-am pus intr-o tava unsa cu ulei. Le-am lasat in cuptor la foc destul de mic o ora.

Au raspandit un miros senzational in toata casa (exact ca mirosul de la metrou).
Au crescut foarte rumene si pufoase.

Se pare ca, pana la urma, sunt un "brutar" destul de bun:)

Ciorbita de praz






Iata ca saptamana aceasta am gatit asa mai "olteneste". Mi s-a facut pofta de o ciorbita de praz! Si cum eu la origini sunt olteanca, nu puteam sa nu-mi potolesc aceasta pofta si sa nu impart si cu voi reteta. De fapt, este destul de simpla reteta, se prepara asemanator cu alte ciorbe.

Eu am folosit:
  • 1 praz mare de tot, 1 ceapa, 1 morcov, 50 - 70 gr orez, 200 ml bors taranesc, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr rosii in bulion, sare, piper, oregano, tarhon, frunze de patrunjel.

Am pus o oala cu apa la fiert. Am adaugat pe rand ceapa si morcovul taiate cubulete, apoi prazul taiat rondele.
Cand au fiert putin legumele am adaugat si rosiile in bulion. Am lasat apoi 25 de minute la foc iute. Spre final am adaugat borsul, orezul si condimentele.

Am mancat pe nerasuflate 2 portii, cu painica de casa.
Hmmm, o bunatate de ciorbita!!!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.