Pastrav la cuptor cu lamaie






Pentru ca in sfarsit am invins raceala si m-am simtit mult mai bine dupa o saptamana de stat la pat, m-am gandit sa gatesc in weekend cateva bunatati.
Ca sa ma revansez, am considerat ca e cazul sa fac ceva mai diferit si bineinteles foarte gustos. Pe langa ciuperci si rosii umplute, am gatit si peste la cuptor, mai precis file de pastrav.
Se pregateste foarte repede si e foarte buuun!

Pentru 2 portii am avut nevoie de:
  • 4 bucati de pastrav (file) proaspat, o lamaie, condimente pentru peste, sare.
Am spalat pestele, l-am condimentat si l-am pus in tava garnisit cu felii de lamaie. Am adaugat si 1 pahar cu apa. L-am lasat la cuptor aproximativ 20 de minute.
L-am servit alaturi de cartofi nature cu patrunjel si un pahar de vin spumos.
Bun, bun, bun!

Ciuperci si rosii umplute









Acest fel de mancare este de departe unul din preferatele mele. Pentru ca tot a fost weekend de "cooking", l-am inclus in meniu.

Am folosit:
  • 9 ciuperci (de preferinta cu palaria mai mare), 3 rosii maricele, 300 gr carne tocata de porc, 1/2 ceapa, 2 linguri bulion, sare, piper, condimente pt carne tocata, oregano, curry, patrunjel, cascaval (cateva cubulete).

Am scos miezul rosiilor, am rupt cozile ciupercilor si le-am pus deoparte la scurs. Ceapa tocata marunt am pus-o in tigaie, am adaugat carnea, condimentele si bulionul si am calit impreuna 4-5 min. Am lasat la racit cateva minute,apoi cu aceasta compozitie am umplut ciupercile si rosiile. Le-am pus in tava si am asezat pe fiecare un cub de cascaval si patrunjel. Am lasat in cuptor 30 de min.
Rezultatul a fost foarte gustos, cina perfecta pentru sambata seara.
Enjoy it!

Budinca de macaroane cu branza dulce







As fi incadrat reteta si la preparate rapide fiindca pentru mine e intotdeauna scaparea cea mai usoara cand e vorba de ceva dulce si consistent. Si e si asa de bun ... incat merita incercat ori de cate ori aveti pofta de ceva dulce.
In ceea ce priveste "macaroanele", la mine au fost de fapt spaghete si fusilli, dar cred ca nu are prea mare importanta ce fel de paste sunt folosite fiindca toate ies foarte bune in budinca.

Am avut nevoie de:
  • 200 gr spaghete, 150 gr fusilli, 200 gr branza telemea nesarata, 2 oua, 150-200 gr zahar (eu am pus 200 ca ne plac foarte dulci), esenta de lamaie si vanilie, zahar vanilat, zahar pudra (2 lingurite), 100 ml lapte, 50-100 gr cascaval.

Pastele le-am fiert aprox. 10-15 min si le-am lasat la scurs. Branza am maruntit-o cu furculita si am amestecat-o cu zaharul si ouale batute, esentele si zaharul vanilat. Intr-o cratita am amestecat pastele si compozitia de branza si am pus deasupra amestecul de lapte, zahar pudra si cascaval ras. Am lasat in cuptor 20 de min.

Au o aroma si un gust ... minunat!!!
Pofta buna!

Mancare de cartofi cu carne de porc








Astazi in meniu avem ... mancarica de cartofi cu carne de porc.
E o mancare foarte cunoscuta de toti, usor de preparat si tare gustoasa. Asa ca m-am gandit si am decis sa o postez, fiindca se incadreaza la retetele gustoase si garnisite. Cantitatile de carne si legume sunt in functie de ce cantitate de mancare doriti sa preparati.

Eu am folosit:
  • 1 kg cartofi, 300 gr carne de porc, 1 ceapa mare, 1 morcov (de asemenea mare), cateva linguri de bulion, sare, piper, condimente pt porc, patrunjel.
Am tocat carnea cubulete si am calit-o impreuna cu ceapa si morcovul. Apoi am pus cartofii taiati si am adaugat 2-3 pahare de apa. Cand mancarea a inceput sa scada, am adaugat condimentele si bulionul. Am lasat la foc potrivit 20-25 de minute. La final am pus si patrunjelul.
Am servit cu gogosari murati. Foarte bun!

Placinta cu branza si stafide













Recunosc, am trisat. Aluatul este cumparat, nu este facut de mine. Insa placinta a iesit asa de buna incat nu a mai tinut nimeni cont ca aluatul nu era home made. In plus, umplutura pe care am folosit-o pentru placinta a fost nemaipomenita si ii datorez 80 % din gustul bun si aromat al placintei. Cu ea ma pot lauda, pentru ca e facuta de mine!

Am folosit:
  • 1 aluat de foietaj congelat, 250 gr branza dulce, 100 gr zahar, 100 gr stafide aurii, esenta de vanilie si lamaie, zahar pudra.
Am decongelat aluatul si apoi am intins pe toata suprafata crema din branza dulce, stafide, zahar si esente. L-am rulat si l-am pus in cuptor timp de 15 minute. Cand s-a rumenit, am scos din cuptor, am taiat si am pudrat cu zahar.
Am servit placinta calda, alaturi de o cana cu ceai aromat de citrice.

Mancare de masline cu carne de porc


By http://retetegg.blogspot.com/

Mancarica de masline este tot din categoria amintirilor mele din copilarie. Mama facea mancarica de masline destul de des cand eram mica, insa nu a mai facut de ani buni. Si eu, din cand in cand, imi mai aduceam aminte ce buna era mancarica de masline a mamei, insa niciodata nu ma batea gandul sa o gatesc.

Dar de curand, intr-o discutie cu iubitul meu, despre ce mancaruri n-am mai gatit pana acum si am avea pofta, am lansat eu ideea mancarii de masline. El nu stia despre ce e vorba, pentru ca nu mai mancase pana acum. Si asa am pornit noi la supermarket sa luam ingrediente si sa pregatim "bunatatea".

Am folosit:
  • 300-400 g carne de porc, 400 g masline, 1 ceapa, 300 g sos de rosii (bulion), patrunjel, condimente pt porc, piper, sare, oregano, foi de dafin, lamaie.
Am taiat carnea de porc in cubulete mici si am pus-o la calit.

La fel am procedat si cu ceapa.

Cand s-au calit bine am adaugat un pahar de apa (150 ml) si am lasat 10 minute sa fiarba innabusit. Apoi am pus maslinele, sosul de rosii, condimentele, foile de dafin.

Am mai adaugat inca un pahar de apa (tot 150 ml) si am lasat pe foc 20-25 min. La final am pus patrunjelul tocat marunt.

Am servit cu lamaie. Are o aroma aparte!

Patrunjelul

Pătrunjelul, "Petroselinum crispum", este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă şi pentru frunzele ei aromate, întrebuinţate în alimentaţie şi în medicina populară.
In prezent, patrunjelul este cel mai folosit zarzavat in bucataria traditionala romaneasca, iar pana nu demult, era un remediu redutabil in medicina noastra populara. Cu el erau oblojite ranile in pericol de a se infecta, erau frecate gingiile slabite, erau facute fierturi contra bolilor de ficat sau de intestin, ori era folosit pentru diferite "deochiuri" sau "facaturi".
In ultimii ani, frunzele aromate ale patrunjelului, laolalta cu cele ale "rudelor" sale, mararul, telina si leusteanul, au devenit tinta unor studii medicale cu rezultate uluitoare, care plaseaza zarzavaturile traditionale mai degraba in farmacii decat pe tarabele din piete.

100 grame

Calorii 36
Proteine 3
Lipide 0.8
Carbohidrati 6.3
Fibre 3.3

Saleuri rapide









Ce sa faci cand ai pofta sa rontai ceva si n-ai chef de stat prea mult pe la bucatarie (pentru ca raceala te cam tine la pat)? Cea mai buna solutie este sa faci niste saleuri rapide din aluat de foietaj gata de pus la cuptor si ce mai ai prin frigider.

Am folosit:
  • 1 aluat pentru foietaj, 100 gr cascaval, cateva bucati de carnaciori si piept de pui, ulei pentru uns tava.
Am decongelat partial foietajul si l-am taiat (dupa cum se vede in poze fara vreo forma anume, in general am incercat sa fie patratele si dreptunghiuri). Le-am asezat in tava unsa si am pus pe unele cascaval ras si pe altele carnaciori sau piept de pui + cascaval. Am tinut la cuptor maxim 10 min.
Le-am servit calde cu o cana de "Espresso - lapte cu cafea".
Pofta buna!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.